ترک سیگار – 9 مورد از شایع‌ترین مشکلات دهانی افراد سیگاری + علائم عفونت لثه

ترک سیگار

ترک سیگارباعث تغییر مسیر زندگی شما خواهد شد. در ادامه این مقاله از مجله الدر با شما هستیم تا این موضوع را به شما اثبات کنیم.

آیا می‌دانید افرادی که سیگار می‌کشند نسب به افرادی که غیر سیگاری هستند و یا در مسیر ترک سیگار قرار دارند، بیشتر در معرض خطر عفونت لثه، از دست دادن دندان، عوارض پس از برداشتن دندان، جراحی دهان و ابتلا به سرطان دهان هستند. احتمال ابتلای آنها باکتری‌های دهانی که منجر به عفونت دهان می‌شوند، بیشتر است و در ادامه در مسیر درمان، به خوبی افراد غیر سیگاری بهبود نمی‌یابند.
ترک سیگار سرطان دهان را بهبود می‌بخشد، خطر ابتلا به بیماری لثه و سرطان دهان را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و پاسخ فرد به درمان لثه را تسریع می‌بخشد.

برای افرادی که سیگار می‌کشند بسیار حائز اهمیت است که به‌طور منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنند تا دندان‌ها و لثه‌های خود را سالم نگه دارند و علائم سرطان دهان را به‌صورت پیوسته بررسی کنند.

این موضوع برای افرادی که ویپ می‌کنند نیز صادق است، و بایستی با مراجعه منظم و پیوسته به دندانپزشک برای تشخیص و درمان هرگونه مشکل بهداشت دهان و سلامت دندان، از هرگونه عفونت لثه و… جلوگیری کنند.

 

ترک سیگار و بهبودی لثه

 

تأثیر سیگار بر بهداشت دهان و سلامت دندان‌ها

شایع‌ترین مشکلات دهانی که افراد سیگاری را تحت تأثیر قرار می‌دهد عبارتند از:

1. بیماری لثه (یا پریودنتال)
2. سرطان دهان
3. سفید شدن بافت نرم در دهان (به نام کراتوز سیگاری)
4. بهبودی کند و آهسته دندان پس از برداشتن آن (معروف به حفره خشک)
5. پوسیدگی دندان
6. از دست دادن و افتادن دندان‌ها
7. بهبودی کند و آهسته پس از جراحی دهان و لثه
8. کاهش احساس طعم در دهان
9. طعم بد و بوی بد دهان (به نام هالیتوزیس)

در ادامه قصد داریم به توضیح برخی از موارد بالا بپردازیم، با مجله الدر همراه شوید.

سیگار کشیدن و التهاب و عفونت لثه (پریودنتال)

سیگار کشیدن به راحتی می‌تواند باعث عفونت لثه شود. بیماری لثه (که بیماری پریودنتال نیز نامیده می‌شود) در اثر عفونتی ایجاد می‌شود که استخوان اطراف و نگهدارنده، دندان‌های شما را از بین می‌برد. این استخوان‌ها، دندان‌ها را برای جویدن غذا به استخوان فک نگه می‌دارد.

از سوی دیگر باکتری‌های دهانی و بقایای غذا به نام پلاک دندانی می‌توانند باعث بیماری لثه شوند.اگر پلاک روی دندان‌ها و لثه‌ باقی بماند، سخت شده و جرم را تشکیل می‌دهد. پلاک و جرم باعث تحریک لثه‌های اطراف دندان‌ها می‌شود.

این موضوع اغلب در افرادی که سیگار می‌کشند، بیشتر دیده شده است.جالب است بدانید که دو مرحله بیماری لثه، التهاب لثه و پریودنتیت است.

اگر پریودنتیت درمان نشود، ساختارهایی که دندان را روی لثه نگه می‌دارند آسیب می بینند. دندان‌ها ممکن است لق شوند، خود به خود بیفتند یا دندانپزشک مجبور به برداشتن آنها شود. البته خبر خوب این است که ترک سیگار مسیر را به راحتی تغییر می‌دهد.

 

عفونت لثه و سیگار کشیدن

 

جلوگیری از افتادن دندان با ترک سیگار

جلوگیری از افتادن دندان‌ها برای همه افراد جامعه بسیار مهم است. از دست دادن دندان‌ها به سمت پشت دهان، به‌راحتی می‌تواند مشکلاتی را در جویدن غذا برای شما ایجاد کند و شما دیگر نمی‌توانید هر غذایی را مصرف کنید. از سوی دیگر از دست دادن دندان‌های در جلوی دهان، بر توانایی شما برای غذا خوردن و ظاهر شما تأثیر می‌گذارد. این موضوع از نگاه دیگر می‌تواند مشکلاتی را در گفتار شما نیز ایجاد کند.

افرادی که به ظاهر خود اهمیت می‌دهند بدانند که دندان‌ها همچنین نقش مهمی در حفظ شکل قسمت پایینی فک و صورت شما دارند. پس اگر به تیپ و ظاهر خود اهمیت می‌دهید به‌راحتی می‌توانید با مصرف آدامس ترک سیگار و مراجعه به پزشک متخصص این مسیر را آغاز کنید.

سیگار کشیدن و علائم عفونت لثه و دهان

همان‌طور که قبلا عنوان کردیم ،اگر سیگار می‌کشید بسیار حائز اهمیت است که برای معاینات منظم به دندانپزشک خود مراجعه کنید. علائم بیماری لثه که باید مراقب آنها بود عبارتند از:

1. لثه‌های قرمز، متورم، حساس و دارای خونریزی
2. ترشحات (چرکی) از لثه
3. لثه‌هایی که شل هستند و از دندان‌های شما از آن جدا می‌شوند
4. طعم بد یا بوی بد دهان
5. لق شدن دندان‌ها این می‌تواند حس شما را زمانی که دندان‌هایتان روی هم قرار می‌گیرند تغییر دهد یا باعث شود که پروتزها به‌طور متفاوتی جا بیفتند.
6. فاصله بین دندان های شما باز می‌شود.

ترک سیگار و بهبود لثه

خبر خوب این است که خطر ابتلا به عفونت لثه و پاسخ به درمان لثه در افرادی که سیگار را ترک می‌کنند همانند افراد غیر سیگاری است. این بدان معناست که زمانی که شما وارد مسیر ترک سیگار می‌شوید شرایط خیلی متفاوت خواهد شد. خواه شما از آدامس‌های ترک سیگار استفاده کنید و یا به پزشک متخصص این زمینه مراجعه کنید. فردی که سیگار را یک روز ترک است مطمئناً شرایط خیلی بهتری نسبت به فردی دارد که سیگار را ترک نکرده است.

هنگامی‌که سیگار را ترک کردید، اگر لثه‌های شما خونریزی بیشتری نسبت به قبل دارد، اصلاً نگران نباشید. به دنبال درمان این موضوع از دندانپزشک یا متخصص بهداشت دندان باشید. این افراد همچنین می‌توانند نحوه مراقبت از دندان‌های خود را در خانه به شما توضیح دهند.

خطر ابتلا به سرطان دهان و سیگار کشیدن

سرطان‌دهان شامل زبان، گونه، سقف یا کف دهان و لب‌ها است. سیگار کشیدن یکی از عوامل خطر اصلی ابتلا به سرطان دهان است. افرادی که سیگار می‌کشند و در کنار آن الکل نیز می‌نوشند در مقایسه با افرادی که فقط یکی از آنها را مصرف می‌کنند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان دهان هستند.

 

سرطان دهان و ترک سیگار

 

در نهایت، کسانی که سیگار را ترک کرده اند، به اندازه افراد غیرسیگاری خطر ابتلا به سرطان دهان را دارند این یعنی احتمال خیلی خیلی کم. تا دیر نشده به فکر ترک سیگار بیفتید. جالب است بدانید که سرطان دهان در افرادی که سیگار می‌کشند به احتمال زیاد در کنار زبان، کف دهان و لب‌ها رخ می‌دهد. همچنین ممکن است این موضوع در سایر نواحی دهان نیز رخ دهد.

تشخیص زودهنگام مهم است، بنابراین درمان می‌تواند در اولین فرصت ممکن قبل از پیشرفت یا گسترش سرطان به سایر قسمت های بدن شروع شود. درمان سرطان دهان شامل جراحی، رادیوتراپی و شیمی درمانی است.

علائم سرطان دهان

در صورت مشاهده موارد زیر فوراً به دندانپزشک یا پزشک خود مراجعه کنید:
1. زخم مداوم در دهان یا روی لب شما که پس از 7 تا 10 روز از بین نمی‌رود، به‌خصوص اگر زخم دردناک نباشد
2. لکه سفید یا قرمز در دهان شما
3. تورم در دهان شما
4. دندان مصنوعی شما به طور ناگهانی به‌درستی در جای قرار نمی‌گیرد

در این مقاله با فواید ترک سیگار به صورت جامع آشنا شدید و از سوی دیگر نسبت به مشکلات دهانی ناشی از مصرف سیگار آگاه شدید. به زودی با مقالات دیگر در مجله الدر تمامی موارد عنوان‌شده را به تفسیر، شرح خواهیم داد.

همیشه به یاد داشته باشید که برای ترک عادت‌های بد نظیر سیگار کافی است شروع کنید. برند الدر این امکان را با تولید آدامس‌های ترک سیگار الدر فراهم کرده‌ است تا شما به راحتی این آسیب زننده اجتماعی را کنار بگذارید و سلامتی را به خود و خانواده‌تان هدیه دهید.

 

 

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

پست‌های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اشتراک در خبرنامه الدر

آگاهی از محصولات جدید و اخبار مربوط به الدر

اشتراک‌گذاری